نبولایزر چیست؟
ریهها مهمترین قسمت
دستگاه تنفسی هستند که در عمل تبادل گازهای تنفسی جهت تأمین اکسیژن بافتهای مختلف بدن و
دفع دی اکسید کربن نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند. از اجزای مهم ریه ها می توان به برونشیت ها،
برونشیولها و
آلوئولها اشاره کرد که ممکن است در یک بیماری تنفسی درگیر شوند.
بیماریهای ریوی در هر سال بسیاری از افراد جامعه را مبتلا میکنند که باعث کاهش سطح عملکرد فرد در فعالیتهای روزمره میگردند میزان اختلال در عملکرد تنفس در یک بیماری ریوی به نوع بیماری و وسعت آسیب وارده بستگی دارد. حدود ۱۰۰ میلیون نفر از مردم جهان از آسم،
بیماری مزمن دستگاه تنفس رنج میبرند. آسم سبب سرفه یا تنگی مجرای تنفسی میشود. واضح است که برای این بیماری نیز داروهایی وجود دارد و آن داروها می بایست به قسمتهای آسیب دیده برسد.
نبولایزر
نبولایزر یا بخور تنفسی وسیلهای برای رساندن دارو به قسمتهای مختلف دستگاه تنفس از طریق استنشاق است. این دستگاه بخار را در فاز مایع فراهم کرده و عموماً آن را با استفاده از یک ماسک استفاده میکنند. استفاده از این دستگاه در درمان بیماریهایی نظیر برونشیت و آسم شدید بسیار مؤثر است.
این روش درومانی به دلیل سریع بودن مصرف دارو و جلوگیری از تاثیر دارو بر بافتهای دیگر بدن بسیار مورد توجه بوده است. همچنین با توجه به نوع داروی مصرفی باعث بهبود تهویه، افزایش عملکرد ماهیچههای تنفسی، بهبود استقامت فعالیتهای عمومی، جلوگیری از تجمع ترشحات ریوی، بهبود سرفه، پیشگیری از آتلکتازی، کاهشچسبندگی، کمک به بازگشت خون، کاهش درد و
کاهش اسپاسم میشود.
انواع نبولایزر
پنوماتیک (Jet nebulizer): فعال شده توسط هوای فشرده، جهت رساندن ذرات نبولایز شده دارو به برونشها ، باید این ارتیکلها به اندازههای حداقل ۵ تا ۱۰ میکرون تبدیل شوند.
تکنولوژی مش کپ (Vibrating Mesh): برای تأثیر بر برونشیولها به اندازه ۲ تا ۶ میکرون کوچک شوند.
اولتراسونیک(Ultrasonic wave nebulizer): در صورتی که این دارو به ذرات حدود نیم تا ۲ میکرون تبدیل شوند بر آلوئولها اثر خواهند گذاشت. کوچک شدن اندازه ذرات دارو بستگی به نوع دارو و جایگاه اثر آنها خواهد داشت ، لذا از تکنولوژیهای مختلف برای نبولایز استفاده میشود.

اشتراک گذاری در شبکه های مجازی
تعداد بازدید: 2862